Goede doel

Oktober = borstkankermaand. De hele maand lang staat borstkanker dus centraal. En dat is nodig, want borstkanker blijft de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in België.

1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.

Daarom onderstreept Think Pink als nationale borstkankercampagne tijdens oktober = borstkankermaand extra het belang van screening. Want hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe beter de genezingskansen. Een boodschap van levensbelang.

BEWEGEN GEEFT LEVEN

Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zoveel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.

THINK-PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

Als nationale borstkankercampagne heeft Think-Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker,
  • Sensibiliseren over het belang van screening,
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen.

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds mannen en vrouwen bij de aankoop van een pruik of mutsje. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Meer info vind je op think-pink.be.

NEEM DEEL AAN DE ATHORA GREAT BRUGES MARATHON EN STEUN DE STRIJD TEGEN BORSTKANKER

Tijdens oktober = borstkankermaand neemt de Athora Great Bruges Marathon samen met Think Pink het voortouw in de strijd tegen borstkanker.

Wil je Think Pink steunen? Dat kan op verschillende manieren. We zetten ze even op een rijtje:

  • Ik registreer me als deelnemer via think-pink.be en engageer me om minstens € 100 (halve marathon) / € 200 (marathon) in te zamelen. In ruil ontvang ik een kwalitatief Think Pink-loopshirt. Think Pink legt me de hele dag in de watten, van afhaling van mijn rugnummer tot een ontspannende massage achteraf.
  • Ik schrijf in via de Athora Great Bruges Marathon en betaal bovenop mijn inschrijving € 1. Ik ontvang hiervoor een roze lintje.
  • Ik schrijf in via de Athora Great Bruges Marathon en betaal bovenop mijn inschrijving € 3. Ik ontvang hiervoor een plooibare drinkbeker.
  • Ik schrijf in via de Athora Great Bruges Marathon en betaal bovenop mijn inschrijving € 5. Ik ontvang hiervoor een buff.