go-with-golazo-neg

BREAKING – volledig nieuw parcours

Golazo
Golazo

De Athora Great Bruges Marathon is op zondag 15 oktober aan zijn zesde editie toe. Het parcours krijgt dit jaar een grondige upgrade: de lopers zullen nog meer van het historische stadscentrum van Brugge kunnen genieten en mogen zich verheugen op een groene lus door Sint-Michiels en een mooie passage door het pittoreske Damme.

Start en aankomst van de Athora Great Bruges Marathon blijven ongewijzigd: de lopers vertrekken in hartje Brugge op de Dijver en finishen op de Grote Markt, in de schaduw van het Belfort. Geen mooier decor om de eerste en laatste kilometers van je marathon of halve marathon te lopen dan het door de Unesco als Werelderfgoed beschermde historische stadscentrum van Brugge.

Via de Kruispoort in Sint-Kruis en Kasteel De Groene Poorte in Koolkerke zetten de marathon- en halvemarathonlopers vervolgens koers naar het gezellige historische stadje Damme, waar het fraaie middeleeuwse stadhuis een eyecatcher is. Langs de Damse Vaart en door de polders lopen de deelnemers terug richting Brugge.

De halvemarathonlopers slaan af naar de finish op de Grote Markt, de marathonlopers trekken verder zuidwaarts richting het groene Sint-Michiels, met passages langs het Tillegembos en het Lappersfortbos. Terug in hartje Brugge beginnen de marathonlopers ter hoogte van het Minnewater aan een tweede en laatste lus door het historische stadscentrum. Eindigen doen ook zij op de Grote Markt.

Het vernieuwde parcours van de Athora Great Bruges Marathon bevat slechts een dertigtal hoogtemeters en is dus ideaal voor wie een snelle tijd ambieert. Tegelijk zorgen de integratie van Damme en Sint-Michiels in het parcours en de dubbele passage door het schitterende centrum van Brugge voor voldoende afwisseling en voor een tot de verbeelding sprekende setting. Het maakt van de Athora Great Bruges Marathon zonder twijfel een van de mooiste marathons van Europa.

Ook wandelaars kunnen op zondag 15 oktober komen meegenieten, want er zal bij de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon ook weer een Family Walk van 8 km op het programma staan. Online inschrijven voor alle afstanden kan nog tot en met zaterdag 14 oktober of zolang de voorraad strekt.

Franky Demon, schepen van Sport Brugge: “De Brugse marathon is een begrip in onze stad, maar ook ver daarbuiten. Vorig jaar namen zowat 5300 sportievelingen deel en zorgden ze voor een unieke sfeer in onze stad. Brugge biedt als Unesco Werelderfgoedstad een schitterend décor voor dit sportieve event. Met Damme, historisch verbonden met Brugge, én een flinke portie natuur in Sint-Michiels, komen daar nog heel wat extra troeven bij. Het nieuwe parcours en de dubbele passage door het historische centrum van Brugge zorgen voor meer afwisseling en voor een nog meer tot de verbeelding sprekende setting. Het maakt van de Athora Great Bruges Marathon zonder twijfel een van de mooiste marathons van Europa. Elke grote stad heeft zijn marathon en de marathon van Brugge is er nu nog meer één om op het sportieve palmares te zetten.”

PRAKTISCHE INFO ATHORA GREAT BRUGES MARATHON

Programma zaterdag 14 oktober 2023:

• Afhalen borstnummers: 12u – 17u

Programma zondag 15 oktober 2023:

• Afhalen borstnummers: 8u30 – 10u30
• Start Athora Great Bruges Marathon voor lopers: 10u
• Start Athora Great Bruges Half Marathon voor lopers: 10u
• Start Athora Great Bruges Half Marathon voor wandelaars: 10u30
• Start Athora Great Bruges Family Walk (8 km): 10u30

Parcoursplan:

Deel dit bericht