go-with-golazo-neg

Athora Great Bruges Marathon: mooier, grootser en beter … en misschien ook sneller

Golazo
Golazo

Op zondag 6 oktober wordt het schilderachtige Brugge opnieuw omgetoverd tot een loopparadijs. Tijdens de zevende editie van de Athora Great Bruges Marathon wordt alles nog mooier, grootser en beter … en misschien ook sneller. Het vlakke parcours – met heel wat kilometers door het centrum van de stad – is ideaal om een persoonlijk record neer te zetten. Inschrijven kan vanaf vrijdag 11u.

Athora Belgium, specialist in spaar- en pensioenverzekeringen, is voor het zevende jaar op rij de titelsponsor van het event. Het succes van de Athora Great Bruges Marathon groeit jaar na jaar. In oktober van vorig jaar konden nog ruim 7000 deelnemers op een vernieuwd parcours genieten van hun sportieve looptocht rond en dwars door Brugge, wat resulteerde in een recordeditie. In 2024 streeft de Athora Great Bruges Marathon naar een nóg betere en grotere beleving.

De start vindt opnieuw plaats op ’t Zand, in de schaduw van het Brugse Concertgebouw. Na het startschot slingert het parcours door de prachtige Brugse binnenstad, daarna staat ook de felgesmaakte doortocht door de charmante middeleeuwse pracht van Damme en de passage langs de Damse Vaart op het menu. De aankomst ligt traditioneel op de sprookjesachtige Markt van Brugge. Finishen doen de deelnemers met het zicht op het majestueuze Belfort. Geen mooier decor om je laatste meters af te leggen.

Het volledige parcours wordt later op het jaar bekendgemaakt, maar dat de deelnemers tussen de zweetdruppels door onderweg zullen kunnen genieten van de mooiste uitzichten is geen geheim. In dat opzicht zal het parcours voor het overgrote deel in lijn liggen met dat van 2023. Door zijn vlakke karakter is de Athora Great Bruges Marathon bovendien een ideale wedstrijd om je persoonlijk record te verbeteren.

De lopers kunnen kiezen tussen twee afstanden: de mythische marathon en de uitdagende halve marathon. Voor de wandelliefhebbers is er de Family Walk van 8 km, waarbij de deelnemers onderweg kunnen genieten van heerlijke culinaire verwennerijen.

Franky Demon, schepen van Sport Brugge: “De Brugse marathon is een begrip in onze stad, maar ook ver daarbuiten. Brugge biedt als Unesco Werelderfgoedstad een schitterend decor voor dit sportieve event. Met een dubbele passage door het historische stadscentrum van Brugge en een lus door het pittoreske Damme werd vorig jaar voor het eerst een nieuw parcours gelopen en gewandeld. En, dat bleek een groot succes. Voor het eerst schreven zich meer dan 7000 deelnemers in, een record. We hopen uiteraard om in 2024 even goed te doen. De sfeer en het unieke décor maken van de Athora Great Bruges Marathon een van de mooiste marathons van Europa!”

Deel dit bericht