Koen Naert scoort in Brugge op weg naar New York

Golazo
Golazo

Koen Naert heeft zijn favorietenrol waargemaakt op de halve marathon van de Athora Great Bruges Marathon. De volledige marathon werd gewonnen door Michiel Van Der Bauwhede en de Amerikaanse Christy Murphy.

De halve marathon van de Athora Great Bruges Marathon paste voor Koen Naert perfect in zijn voorbereiding op de marathon van New York, die op 5 november plaatsvindt. De Oostkampenaar was duidelijk de sterkste in Brugge met een tijd van 1u04’27”, goed voor een nieuw wedstrijdrecord. Bruggeling Gianni Vanden Broucke finishte op een drietal minuten als tweede.

Michiel Van Der Bauwhede triomfeerde op de marathon. De 31-jarige Kortrijkzaan vocht aanvankelijk een duel uit met Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez en Daan De Bock, maar het was uiteindelijk de sterk finishende Louis Naeyaert die nog zijn dichtste belager werd. Van Der Bauwhede won in n 2u28’36” en had op de meet 9 seconden voorsprong op Naeyaert. Diaz Rodriguez werd derde in 2u32’06”.

Bij de vrouwen won de Amerikaanse Christy Murphy de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon in 3u04’10”.

Ruim 7000 lopers en wandelaars namen zondag deel aan de Athora Great Bruges Marathon. Naast de halve en volledige marathon voor lopers stond er ook een 8 km lange Family Walk op het programma.