go-with-golazo-neg

Athora Great Bruges Marathon opent inschrijvingen voor vijfde editie

greatbrugesmarathon22

Op zondag 16 oktober vindt de vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. In deze marathon met culinair tintje loop je door het als UNESCO Werelderfgoed erkende historische stadscentrum van Brugge en langs enkele pittoreske polderdorpen. Inschrijven kan vanaf nu! 

De Athora Great Bruges Marathon blijft bewust trouw aan de succesformule van de voorbije jaren. Het parcours gaat voor 100% over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. Deelnemers trekken eerst noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft.

Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km starten en finishen in deze unieke historische setting. Onderweg en aan de finish worden de deelnemers als vanouds culinair in de watten gelegd op een manier die het uitgesproken bourgondische karakter van Brugge eer aan doet.

Internationaal deelnemersveld

“We waren erg trots om in oktober 2021 in moeilijke omstandigheden bijna 6000 deelnemers te verwelkomen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Dat waren toen vooral Belgen. Brugge staat er dus als najaarsmarathon. Dit jaar zien we daar een aanzienlijk aantal buitenlandse deelnemers bijkomen.”

Ook Dorsan van Hecke, CEO Athora Belgium, denkt internationaal: “Voor het vierde jaar op rij zijn we de titelsponsor van de Athora Great Bruges Marathon en we hopen dit jaar opnieuw heel wat buitenlandse deelnemers aan te trekken. We denken dan in het bijzonder aan onze collega’s uit Duitsland, Ierland en Nederland. Met de aangekondigde overname van Amissima Vita in Italië komen daar ook nog eens onze Italiaanse collega’s bij. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een topevent.”

Brugs burgemeester Dirk De fauw kijkt ook reikhalzend uit naar de vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon: “Met de versoepelingen en de lente en zomer in het verschiet staan mensen meer dan ooit te springen om nieuwe doelen te stellen en plannen te maken. De Athora Great Bruges Marathon is daarvoor ideaal. Nog tijd om te trainen en voor te bereiden op een stevige najaarsprestatie, met start en aankomst in onze prachtige binnenstad. We verwachten veel landgenoten, maar stilaan ook weer meer internationale deelnemers voor dit sportieve feest.”

Schepen van Sport Franky Demon“We doen dagelijks moeite om inwoners te laten bewegen. Een stevige wandeling kan een positieve invloed hebben op de gezondheid. Opbouwen en toeleven naar iets groter motiveert nog veel meer. Recent beslisten we als stad om de Athora Great Bruges Marathon minstens voor drie jaar verder te zetten, want het is zowel voor lopers als wandelaars een topevenement.”

PROGRAMMA

Zaterdag 15 oktober 2022

  • Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt, Brugge): 12u00 – 17u00

Zondag 16 oktober 2022

  • Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt-Brugge): 8u30 – 10u30
  • Start Athora Great Bruges Marathon voor lopers: 10u00
  • Start Athora Great Bruges Half Marathon voor lopers: 10u00
  • Start Athora Great Bruges Half Marathon Walk: 10u30
  • Start Athora Great Bruges Family Walk (8km): 10u30

Deel dit bericht