go-with-golazo-neg

Athora Great Bruges Marathon verwelkomt zondag meer dan 7000 deelnemers, met Koen Naert als topfavoriet op de halve marathon

Golazo
Golazo

Op zondag 15 oktober vindt de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Met een dubbele passage door het historische stadscentrum van Brugge en een lus door het pittoreske Damme mogen de marathonlopers zich verheugen op een attractief en vernieuwd parcours. Ook een halve marathon en een Family Walk van 8 km staan zondag op het menu. Koen Naert, die volgende maand wil schitteren in de marathon van New York, is de topfavoriet op de halve marathon. Inschrijven is niet meer mogelijk. Met meer dan 7000 deelnemers is de Athora Great Bruges Marathon voor het eerst in zijn geschiedenis volzet. Het wordt zondag dus een recordeditie!

Athora Belgium, specialist in spaar- en pensioenverzekeringen, is voor het vijfde jaar op rij de titelsponsor van het event. Zondag om 10u weerklinkt op ’t Zand, met het imposante Concertgebouw op de achtergrond, het startschot voor de zesde editie. De finish op de Markt, in de schaduw van het Belfort, is zonder twijfel één van de mooiste marathonaankomsten ter wereld. Ook tussendoor worden de deelnemers verwend. Het nieuwe zorgvuldig uitgetekende parcours maakt dat de marathonlopers nu van twee passages door het als Unesco Werelderfgoed beschermde historische stadscentrum van Brugge kunnen genieten in plaats van slechts één enkele lus. Ook het traject langs de Damse Vaart en door het centrum van het naburige stemmige stadje Damme is nieuw voor de marathonlopers.

Het compactere parcours zorgt ervoor dat de supporters hun favoriete loper(s) vaker en makkelijker kunnen toejuichen. Dat kan uiteraard overal langsheen het parcours, maar zeker ook in de Athora cheering zones, waar de organisatie voor extra animatie zorgt. De eerste Athora cheering zone ligt in hartje Brugge in de Wulpenstraat, aan het Sasplein. De tweede Athora cheering zone bevindt zich zondag op de Markt in Damme.

De Athora Great Bruges Marathon is een familie-event bij uitstek. De populaire 8 km lange Family Walk is gemaakt op maat van gezinnen en is al een tijdje volledig volzet. Ook inschrijven voor de marathon en halve marathon is sinds donderdag niet meer mogelijk omdat de deelnamelimiet bereikt is. De bekendste deelnemer aan de halve marathon is Koen Naert. De Europese marathonkampioen van 2018 is een trouwe deelnemer in Brugge. Vorig jaar schreef de Oostkampenaar de halve marathon op zijn naam en ook zondag start hij als topfavoriet. Naert is pas terug van een trainingsstage in Kenia. Zijn trainingskamp in Afrika en de Athora Great Bruges Marathon passen perfect in zijn voorbereiding op de marathon van New York op 5 november.

“Ik kijk er naar uit om zondag nog eens in België aan de start te staan van een loopwedstrijd, zeker na enkele zware trainingsweken in Kenia, weg van familie en vrienden”, aldus Naert. “Extra handig dat het in Brugge is, dat is vlakbij voor familie en vrienden.”

Ook de Brugse schepen van Sport, Franky Demon, kijkt uit naar zondag. “Met de komst van de Great Bruges Marathon beleeft Brugge altijd één van zijn sportieve hoogdagen”, zegt Demon. “Brugge biedt als Unesco Werelderfgoedstad een schitterend decor voor dit sportieve event. Met Damme, historisch verbonden met Brugge, én een flinke portie natuur in Sint-Michiels, komen daar nog heel wat extra troeven bij. Het nieuwe parcours en de dubbele passage door het historische centrum van Brugge zorgen voor meer afwisseling en voor een nog meer tot de verbeelding sprekende setting. En dat wordt duidelijk gesmaakt door de vele nationale en internationale lopers gezien er 2000 deelnemers meer zijn dan bij de vorige editie.”

Deel dit bericht