go-with-golazo-neg

Diaz Rodriguez en Demey winnen zonnige eerste editie van Great Bruges Marathon

Fotospecial19z

In Brugge heeft zondag de eerste editie van de Great Bruges Marathon plaatsgevonden. Het evenement was met ongeveer 6000 enthousiaste lopers en wandelaars zo goed als volzet.

Bijna 800 van de 6000 deelnemers kwamen uit Brugge zelf, een erg mooi cijfer. Bovendien stonden maar liefst 43 verschillende nationaliteiten aan de start. Uiteraard het meeste Belgen en daarna waren de Fransen, Britten, Nederlanders, Duitsers en Italianen in de meerderheid. Met ruim 2500 inschrijvingen voor de volledige marathon is Brugge meteen de grootste marathon van België en gaat het Antwerpen en Brussel vooraf. De zonnige omstandigheden en vele animatie zorgden voor een schitterende editie.

Het parcours liep volledig over Brugs grondgebied. De start was aan het historisch centrum aan de Dijver. De finish lag in de schaduw van het Belfort op de Markt. Behalve de muzikale ondersteuning en complete bevoorrading genoten de deelnemers achteraf van een food tasting op de Burg. De wandelaars konden dit zelfs onderweg doen.

UITSLAGEN

De marathon bij de mannen werd gewonnen door thuisloper Alexander Diaz Rodriguez in 2u25’20” voor Wouter Decock en Rutger Beke. Bij de dames was Soetkin Demey de beste in 2u56’59” voor Lieselotte Beck en Marlies Demeersseman.

De halve marathon bij de mannen was een kolfje naar de hand van Bruggeling Koen Naert in 1u05’07” voor François Clais en Tommy Kinders. Bij de dames haalde Hilda Poelaert het in 1u33’09” en stonden ook Carole Peters en Esther Verhaegen mee op het podium.

Deel dit bericht