go-with-golazo-neg

Inschrijvingen zesde editie Athora Great Bruges Marathon geopend

2022 - Great Brugge Marathon (78)

Op zondag 15 oktober vindt de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. Lopers en wandelaars kunnen zich opmaken voor een marathon, halve marathon of Family Walk door het prachtige historische stadscentrum van Brugge. Inschrijven kan vanaf nu!

De lopers kunnen op deze najaarsmarathon kiezen voor een marathon of halve marathon, voor de wandelaars is er een Family Walk van 8 km. Traditiegetrouw trekt deze marathon een groot aantal internationale deelnemers aan die dit loopevent combineren met een city trip in Brugge. Vorig jaar kwam maar liefst 20% van de meer dan 5.000 deelnemers uit het buitenland. De organisatie van de marathon is dus een belangrijke impuls voor het verblijfstoerisme.

Alle afstanden starten en eindigden in het hart van de stad. Het startschot weerklinkt aan de Dijver en de finish ligt in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Meer details over het parcours zullen later bekendgemaakt worden, maar dat het vlakke parcours voor de (halve) marathonlopers gelegenheid biedt om op een snelle eindtijd te mikken, staat vast. Daarnaast passeert het parcours traditiegetrouw langs alle pittoreske en beroemde plekken van Brugge.

“Voor het vijfde jaar op rij zijn we de titelsponsor van de Athora Great Bruges Marathon”, zegt Dorsan van Hecke, CEO Athora Belgium. “We hopen dit jaar opnieuw heel wat buitenlandse deelnemers aan te trekken en dan in het bijzonder onze collega’s uit Duitsland, Ierland, Italië en Nederland. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een topevent.”

Franky Demon, schepen van sport: “De Athora Great Bruges Marathon is een vaste waarde op onze sportieve kalender en een niet te missen evenement voor loopliefhebbers, wandelaars én sportieve supporters. Heel wat grote internationale steden hebben jaarlijks hun eigen marathon op de agenda en Brugge mocht niet op dat lijstje ontbreken. Het decor van onze historische stad, in combinatie met het groen in de rand, zorgt voor een niet te missen ervaring. Onze Markt is een iconische plek om te finishen. Duizenden binnen- en buitenlandse loopliefhebbers willen deze unieke eindmeet op hun palmares. De marathon zorgt voor euforische momenten, de medaille is een gewild souvenir aan onze stad. Ik kijk alvast uit naar deze sportieve hoogdag voor Brugge!”

PRAKTISCHE INFO ATHORA GREAT BRUGES MARATHON

Programma zaterdag 14 oktober 2023:

  • Afhalen borstnummers: 12u – 17u

Programma zondag 15 oktober 2023:

  • Afhalen borstnummers: 8u30 – 10u30
  • Start Athora Great Bruges Marathon voor lopers: 10u
  • Start Athora Great Bruges Half Marathon voor lopers: 10u
  • Start Athora Great Bruges Family Walk (8 km): 10u30

Deel dit bericht